Fotó blog

5 fortély a szem alatti karikák ellen!

Ne hagyd, hogy a makacs duzzanatok miatt félresikerüljön a portréd!

Ma van a portré fotózás napja, de nem pihented ki magad? A reggeli ábrázatodat nézegetve nagy karikákat fedezel fel a tükörben, amik ráadásul nem is a füleidet ékesítik?

Nem szerencsés helyzet, hiszen a fáradtság ilyenkor nem csak az arcodra ül ki, de a kisugárzásodra is hatással van. Alapszabály, hogy minden portré fotózáson kiegyensúlyozott, kipihent állapotban jelenjünk meg, de ha valamilyen oknál fogva ez mégse sikerülne és már nincs is lehetőséged utolsó pillanatban változtatni az időponton, vesd be az ilyen esetekben hasznosítható, házi csodafegyvereinket.

1. Hideg borogatás a duzzadt szemekre

Tegyünk egy hideg vízbe áztatott kis törölközőt 5-10 percre a szemünkre. Ezzel az egyszerű módszerrel érhetjük el, hogy a szem alatti vérerek összehúzódásának hatására jelentősen csökkenjen a duzzanat.

2. Mi van a hűtőben? Uborka, citrom, petrezselyemzöld és társai

A vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, antioxidánsokat tartalmazó uborka csökkenti a gyulladást és a duzzanatokat, összehúzza az ereket és vitalitást ad a bőrnek. Vegyük elő a hűtőből vagy szerezzünk be gyorsan egyet a sarki zöldségestől. „Bevetés” előtt legalább fél óráig hűtsük. Vágjunk belőle két vastagabb szeletet, helyezzük a szemünkre és legalább tíz percig hagyjuk hatni.

A petrezselyemből készült borogatás, vagy az uborka leve citrom levével összekeverve egyaránt hatékony párosítás.

3. Tea borogatás

Készítsünk kamilla és fekete vagy zöld tea főzetet, keverjük össze, hagyjuk kihűlni, majd áztassuk bele a hagyományos, vagy kozmetikai vattát és használjuk borogatásként. A kamilla nyugtató hatású, a koffein pedig összehúzza az ereket.

4. Micsoda? Krumpli?

Szinte hihetetlen, de a legegyszerűbb alap élelmiszer is csodákra képes. Ami a fáradt, duzzadt szem kezelését illeti, számtalan felhasználási módja van. A leggyorsabb és legegyszerűbb azonban, ha a nyers burgonyából vágott vékony szeleteket helyezzük a szemünkre.

5. Szemkörnyékápolók

A koffein vagy retinol tartalmú szemkörnyékápolók rendszeres használata is hozzájárul a duzzanatok csökkentéséhez és a karikák halványulásához, önmagában azonban nem tekinthetünk úgy rá, mint a „mindent eltüntető” csodaszerre.

A fenti villám módszerek mindegyike hatásos a maga nemében, azonban egyik sem kecsegtet akkora eredménnyel, mint a fotózás napja előtti, minimum hét, de inkább nyolc órás pihentető alvás, szigorúan este 11 óra előtti lefekvéssel. A bulizást vagy a késő estig elhúzódó munkát sose vállaljuk be közvetlenül a portré fotók elkészítésének napja előtt!

Visszalépés

Kapcsolatfelvétel

Kérj ajánlatot most, mert amíg gondolkozol elviszi más a dátumot!

Szakmai tagságaim

Kövess bátran!