Fotó blog

A feszültséggel terhelt mozaikcsaládok, és az esküvői fotózás

Az elmúlt évek során, egyre több mozaikcsalád „született”, a táradalmi, a gazdasági és a szemléletbeli változások következményeként. Mit is jelent pontosan a mozaikcsalád fogalma? Egy olyan újonnan megalakult családi egység, amelyben két felnőtt és az ő előző kapcsolataikból született gyermekek élnek együtt.

Talán mondanom sem kell, hogy sok konfliktusforrást rejt ez felállás a hétköznapokban is. Sokszor már az is elég a viszony elmérgesedéséhez, hogy a volt férj vagy feleség új kapcsolatba kezd. Sajnos vannak olyan családok, ahol különböző okok miatt feszültség van az elvált felekben, és a kötelező alkalmakon kívül nem is keresik egymás társaságát. Egy felfokozottabb érzelmi állapotot előidéző helyzetben, mint egy esküvő, ez még inkább felerősödhet. Ez az ellenséges közhangulat nagyon beárnyékolhatja eme boldog esemény pillanatait.

Az esküvői fotózás során azonban elkerülhetetlen az együttműködés, mivel mindig készül olyan kép, amelyen a családtagok együtt szerepelnek. Ilyenkor félre kell tenni a múltbéli sérelmeket és fegyverszünetet kötni erre a rövid időre. De ha javasolhatok valamit, akkor még jobb megoldás, ha tudatosan készülnek a szülők és pótszülők az esküvőre, és annak minden velejárójára.

Ez alatt azt értem, hogy megpróbálják még a nagy nap előtt átgondolni és megbeszélni a negatív viszony okait és ha a lehetséges megoldásokat is fontolóra veszik, az már fantasztikusan sokat lendíthet a helyzeten. Hiszen lehetséges, hogy egy mély beszélgetés is feloldhatja a sok éve húzódó haragos viszonyt.

Amennyiben ez az opció nem megvalósítható, arra az esetre is van egy tippem, ami szinte biztosan kivitelezhető. Gondoljanak arra a szerettükre, akinek ez az esküvő egy fontos - ha nem a legfontosabb – nap az életében. Abban biztos egyet fognak érteni a feszültségek ellenére, hogy azt szeretnék, hogyha a leányuk vagy a fiúk boldog lenne ezen a napon, és felhőtlenül tudná élvezni a házasságkötésének, a fotózásnak és a lakodalomnak minden percét.

Ha ez az egy közös cél vezérli őket, akkor könnyen félre fogják tudni tenni a sérelmeiket erre az időre. Így nem fog gondot okozni az sem, hogy őszintén mosoly legyen az arcukon a fotózás percei alatt is.

Visszalépés

Kapcsolatfelvétel

Kérj ajánlatot most, mert amíg gondolkozol elviszi más a dátumot!

Szakmai tagságaim

Kövess bátran!