Fotó blog

Önéletrajz fotózás - CV minta

Üzleti fotó nem csak üzletembereknek

Amikor munkát keresel és elküldöd az önéletrajzodat a kiszemelt helyekre, jó benyomást szeretnél kelteni. Azt akarod, hogy meglássák benned a lehetőséget, hogy szimpatikusnak találjanak és esélyt kapj személyesen is lenyűgözni őket.

Bizonyított tény, hogy először mindenki a szövegbe ágyazott fotót nézi meg, legyen szó egy újságcikkről vagy akár egy hirdetésről. Az önéletrajzok válogatásakor is az első pillantásokat a rólad készült kép fogja kapni. Ekkor dől el, hogy szimpatikusnak találnak-e és mennyire figyelmesen fogják végig olvasni a szakmai tudásodról szóló részeket.

A portréfotó feladata az, hogy beszéljen helyetted. Bemutason téged azoknak, akik még nem ismernek és elérje azt, hogy meg akarjanak ismerni.

Az ilyen jellegű képeknél a fókusz az arcodon van, mert a legtöbb információt és érzelmet az emberi arc hordozza. Ebben az esetben a háttér mindig semleges, hiszen az a feladata, hogy kellemesebbé tegye az összhatást és az arcodra irányítsa a figyelmet. Az alkalmazott háttér leginkább egy semleges szín - fehér, szürke, kék - , ami kiemeli lényeget, vagyis téged.

Ha már az összhatásnál tartunk, fontos az is, hogy milyen ruhában jelensz meg az önéletrajzodban szereplő fotón. Mindenképpen passzolnia kell a betölteni kívánt pozíció stílusához. Megbízhatóságot és eleleganciát kell sugároznod benne. A nem túl erős színek és a letisztult vonalvezetés mindig harmonikus hatást keltenek. Az apró mintás, feliratos és élénk színű darabokat inkább más alkalmakra tartogasd. De természetesen az is elengedhetetlen, hogy a személyiségedhez illő ruhadarabokat viselj és jól érezd magad bennük a fotózás során.

A CV - önéletrajz - mintát itt tudod letölteni.

Visszalépés

Kapcsolatfelvétel

Kérj ajánlatot most, mert amíg gondolkozol elviszi más a dátumot!

Szakmai tagságaim

Kövess bátran!